Cilt Bakımında Retinol seçimi nasıl olmalıdır

Cilt hücrelerinin Retinol komutlarını algılayan özel reseptörleri vardır. Retinol cilt hücreleri ile bu reseptorler sayesinde iletişime geçer. Retinol iletişime geçtiği cilt hücrelerine fonksiyonlarını sağlıklı ve normal olarak (hasarlı ve yaşlı olarak değil) yürütmeleri yönünde komutlar verir. Retinolün en değerli ve en etkili yaşlanma karşıtı molekül olmasının nedeni budur.

Retinole başlamak için hangi yaş en uygundur?

20 li yaşlar: bu yaşlarda Retinol kullanımı cilt hücrelerinin sağlıklı olarak gelişmesine yardımcı olurken cildin yaşlanma belirtileri ve güneş hasarlarına karşı daha dirençli olmasını sağlar. 

30 lu yaşlar: sağlıklı hücre üretimini tetikleyerek epidermis tabakasının güçlenmesine yardımcı olur. Cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olarak pürüzsüz ve daha elastik bir görünüm kazandırır. İnce kırışıklık ve genişlemiş gözeneklerin görünümünü onarmaya yardımcı olur. 

40 lı yaşlar: Retinolün hedefi kırışıklıklar, cilt lekeleri ve elastikiyet kaybıdır. 

50 li ve üzeri yaşlar: Retinol iyice yerleşmiş ve derinleşmiş olan yaşlanma belirtilerinin onarılmasına yardımcı olur. Cildin elastikiyetini arttırarak daha genç ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması için çalışır. 

Retical 0.05 Retinol Serum başlangıç seviyesi Retinol Serumdur. Düşük konsantrasyonda Retinol ile ilk kullanımlarda cildin Retinole alışmasına yardımcı olur. Mat, solgun ve kaba görünümden kurtulmaya yardımcı olur. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olarak pürüzsüz ve daha elastik bir cilt kazandırır. Cildin erken yaşlanmasını önlemek amacı ile 20 li yaşlardan itibaren kullanılabilir. Cilt Retinole alıştırıldıktan sonra %0.1 Retinol içeren Seruma geçilebilir. 

Retical 0.1 Retinol Serum içerisinde bulunan %0.1 Retinol’ün yeni cilt hücresi  oluşumunu tetiklediği bu sayede incelen ve zayıflayan epidermis tabakasının güçlenmesine ve ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olduğu in vivo ve ex vivo çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Çalışamda %0.1 Retinol’ün göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, ince çizgi ve kırışıklıklar, elastikiyet kaybı, renk tonu eşitsiliği gibi yaşlanma belirtilerinin onarılmasına yardımcı olduğu gösterilmiştir. 

 

 

Bellemère G el al., Antiaging action of retinol: from molecular to clinical. Skin Pharmacol Physiol. 2009;22(4):200-9.

 

 

————————————————————————————————————

 

 

 

Retical Smart CompleX4 Serum cilt için en etkili biyoaktif moleküller (Retinol Hyaluron, Niacinamide ve C Vitamini ) bir araya getirilerek formüle edilmiştir. İnce çizgi ve kırışıklıkların belirmeye başladığı yerlerde epidermis tabakası incelmeye başlar. Retical Smart CompleX4 Serum epidermal hücre gelişimini tetikleyerek epidermis tabakasının kalınlaşıp güçlenmesine yardımcı olur. 

1 aylık kullanım ile ince çizgi, derin kırışıklık, elastikiyet kaybı, güneş ışınlarının verdiği zararlar gibi yaşlanma belirtilerini azaltmaya, renk düzensizliklerini dengeleyerek lekelerden kurtulmaya yardımcı olduğu klinik çalışmalar ile gösterilmiştir.

 

 

R. Kafi et al, Improvement of naturally aged skin with vitamin A (Retinol), American medical association, 2007, 143: 606-612 

D. Rosetti et al, A novel anti-ageing mechanism for retinol: induction of dermal elastin synthesis and elastin fibre formation. International journal of cosmetic science, 2011, 33: 62-69

 

S. Tucker-Samaras et al, A stabilized 0.1% retinol facial moisturizer improves the appearance of photodamaged skin in an eight-week, double-blind, vehicle-controlled study. Journal of drugs in dermatology, 2009, 8 (10): 932-936