C vitamini ve Glikolik Asit birlikte kullanılabilir mi?

Lekesiz, ışıltılı ve aydınlık bir cilt yaz aylarının ayırt edici özelliğidir. Ancak yaz aylarında dışarıda güneş altında geçirilen zaman ciltte matlık ve lekelere neden olabilir. Yaz sonrası için en iyi iki aktif bileşen glikolik asit (bir alfa hidroksi asit eksfoliyandır) ve C vitaminidir. Ancak glikolik asit ve C vitaminini birlikte kullanılabilir mi? Buna cevap vermeden önce, cildinizin neden C vitaminine ihtiyacı olduğuna biraz anlamaya çalışalım.

C vitamini nedir ve cide faydaları nelerdir?

C vitamini bir antioksidan bombasıdır. UV ışığı ve çevre kirliği gibi stres faktörlerinden kaynaklanan serbest radikal hasarına karşı cildi savunur. Ayrıca hiperpigmentasyon/ cilt tonu eşitsizliği görünümünü azalttığı da kanıtlanmıştır. C vitamini tüm yıl boyunca kullanılabilir. Özellikle yaz aylarındaki gündüz kullanım güneş hasarlarını minimuma indirir.

Çoğu C vitamini formunun raf ömrü kısadır, gücünü kaybeder veya cilde penetrasyonu zordur. Bu bileşeni rutininize nasıl dahil edebilirsiniz ve en iyi sonuçlar için gereken en güclü formulü nasıl tanırsınız?

Cevap: stabil formda C vitamini seçerek.

C E Ferulic Serum: en önemli iki özelliğinden birincisi C vitamininin çok stabil olması ve gerçek anlamda cildi serbest radikallere karşı korumasıdır. İkinci çok önemli özelliği ULTRA nazik olmasıdır. Diğer C vitamini ürünleri gibi cildi tahriş etmez. Yaz aylarında gündüz kullanımı için uygundur.

C vitamini ve glikolik asidi birlikte kullanabilir miyim?

Cevap: evet. Glikolik asit, leke ve mat görünüme neden olan cilt yüzeyinde biriken ölü cilt hücrelerini uzaklaştırarak C vitaminin etkilerini güçlendirir. Stabilitesini arttırır. Cilt yüzeyini ölü dokudan arındırdığı için C vitamini cildin daha derin katmanlarına ulaşır. Pürüzsüz ve parlak bir cilt için gerekli olan hücre yenilenmesini hızlandırır.

Brightening & Firming Serum: %10 C vitamini ve %8 glikolik asit (AHA) ile formüle edilmiştir. Günlük kullanım için uygundur. Leke, renk tonu düzensizlikleri, mat ve solgun görünüm problemlerinde etkilidir.

Glycolic Vitamin C Serum: %10 C vitamini ve %10 Glikolik asit ile formüle edilmiştir. Haftalık olarak kullanılabilir. Leke, renk tonu düzensizlikleri, mat ve solgun görünüm, elastikiyet kaybı, kırışıklık gibi cilt problemleri içindir.

ABC Serum: %10 C vitamini, %5 Glikolik asit (AHA) ve %1 Salisilk asit (BHA) ile formüle edilmiştir. Günlük olarak kullanılabilir. Sivilce, sivilce izleri, leke, mat ve solgun görünüm, siyah nokta gibi cilt problemlerinde etkilidir.

Ne kadar sürede etki alırım?

Günlük ve haftalık düzenli kullanım ile bir hafta içinde ciltte aydınlanma fark edilmeye başlanır. Leke tedavilerinde lekelerin boyutu ve derinliğine göre en az 6 aylık düzenli kullanım önerilir. Bu ürünlerin sadece akşamları kullanılması önerilir. Ardından nemlendirici ile devam edilmelidir. Gündüzleri güneş koruyucu kullanılması önerilir. Glikolik asit bir eksfoliyandır, bu nedenle UV ışığına karşı ek bir korumaya ihtiyac vardır.