Roaccutane Kullanımı Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Aknetrent = Roaccutane tedavisi gördüyseniz ilacın yan etkileri olarak cildinizde kuruluk, pullanma veya hassasiyet meydana gelebilir. Bunlar ilacın yan etkileridir.

Cilt bakım ürünlerinizi seçerken özellikle temizleme ürünlerinin nazik olmasına dikkat etmelisiniz. SLES (Sodyum lauryl ether sülfat), SLS, Sülfatlar, Sabun, Esans, Etil alkol gibi kimyasalları içeren ürünlerden kaçınmalısınız. Esans ve etil alkol de hassaslaşmaya ve alerjik reaksiyonlara neden olabilen içeriklerdir.

https://cyrene.com.tr/blogs/cilt-bakim-onerileri/roaccutane-isotretinoin-tedavisi-sirasinda-ve-tedavi-sonrasinda-cilt-bakimi

Kozmetik ürünlerinin ilaç olmadıklarını ve tedavi etme iddialarının olmadığını size hatırlatmak isteriz. Kozmetik ürünleri yardımcı ürünlerdir ve görevleri cildi temizleme bakım yapmak, nemlendirmek olarak sayılabilir. Cildinizde meydana gelen hasarların oluşması yıllar aldıysa onarılmaları uzun bir süreçtir, cildin kendini onarması uzun bir süreçtir 6 ay veya  1 yılı sürebilmektedir.

Temizleme jeli olarak: AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel tercih edebilirsiniz. Kremsi yapıda ve çok nazik bir temizleyicidir, cildi tahriş etmez.

Cildinizde hassaslaşma ve kuruluk gibi endişeler belirmemesi için serum olarak saf  Hyaluron içerikli serumu kullanmanızı öneririz. Roaccutane ın cildinize verdiği hasarları bu serum ile minimize edebilirsiniz. Gündüz ve gece nemlendiriciden önce kullanabilirsiniz. Saf Hyaluronik asit içeren çok iyi bir serumdur.

Formül 3 farklı moleküler ağırlığına sahip Hyaluronik Asit içerir, Hyaluron 3MW nin anlamı budur. Hyaluronik asit nötür bir maddedir, cildimize zarar vermez. Cyrene Hyaluronic Acid Intensifier 

Gündüzleri cildinizin UV ışınlarından korunması çok önemlidir. Bunu alışkanlık haline getirmelisiniz! UV ışınları, cildimiz için temel bileşenleri üreten cilt enzimlerini yok eder ve cildimizin su tutabilme yeteneğine zarar verir. 

Özellikle hassas ciltlerin kullanımı için tasarlanan, %100 mineral filtre içeren, kimyasal filtre ve cilt için zararlı içerikler bulunmayan, cilt ile reaksiyon vermeyen Invisible Physical Sunscreen kullanmanızı öneririz.

Nemlendirici olarak probiyotik teknolojisi ile geliştirilen

Cyrene Skin Rescue Moisturiser sizin için uygundur.

Probiyotikler cilt mikrobiyomunu düzenleyerek cildin sağlıklı olarak fonksiyonlarına devam etmesine yardımcı olurlar. Ayrıca cilt mikroflorasındaki iyi bakterilere destek olarak hassaslık vb neden olan kötü (patojenik) bakterilerin yok edilmesine yardımcı olurlar.

Gündüz bakımında şu yolu izleyebilirsiniz:

1 adım  AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel

2 adım Multivitamin Extra Firming Eye Treatment

3 adım Hyaluronic Acid Intensifier

4 adım Skin Rescue Moisturiser

5 adım Invisible Physical Sunscreen

Günlük gece cilt bakım rutininizi şu şekilde yapabilirsiniz:

1 adım AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel

2 adım Multivitamin Extra Firming Eye Treatment

3 adım Hyaluronic Acid Intensifier

4 adım Skin Rescue Moisturiser

 

Sorularınız için WhatsApp Destek ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.