DERMAROLLER

Dermaroller Nedir, cilt için faydaları ve kullanım şekli ile ilgili ipuçları

 

Dermaroller dediğimiz ve çok küçük iğneciklerden oluşan bu cihazların cildimize uygulanması ilk başlarda kulağa ürkütücü gelebilir. Fakat bu cihaz ile uygulama yapmak cildimizde göz ile görülür değişimler meydana getirebilir.

 

Cildimize dolgunluk, canlılık ve sağlıklı görünüm kazandıran kolajenin üretimini tetikler. Yaş aldıkça cilt yapısını oluşturan kolajen ve Hyaluronik Asit üretimleri de azalmaktadır. Kolajen ve Hyaluronik Asit üretimleri azaldıkça ise cilt incelerek eski dolgunluğunu ve canlılığını yitirir; ince kırışıklıklar, sarkmalar ve elastikiyet kayıpları başlar.

Cilt bakım rutinimize Dermaroller ilave etmek kolajen kayıpları ile mücadele etmemize yardımcı olur. Dermarollerin yüzeyinde bulunan ince iğnecikler cildin yüzeyinde göz ile göremediğimiz minik minik delikler (yaralar) açar. Bu şekilde cildin daha fazla kollajen üretmesi tetiklenerek kolajen kayıpları önlenir.

 

Dermaroller seçimi yapılırken önemli olan nokta iğnelerin boyutudur. İğnelerin boyutları 0.25 mm ile 3 mm arasında değişmektedir. İğne boyutu ne kadar küçükse acı verme de o kadar azalır. Yüz için kullanlacak olan dermarollerlerin iğne boyutunun 0.5mm'nin altında olması acının daha az olmasını sağlar.

 

Dermaroller uygulamaları yaparken cilde minik delikler (yaralar) açılacağı için öncesi ve sonrasında uygulanan ürünler çok önemlidir.

 

  1. Cildin Dermaroller için hazırlanması: NAZİK (sabun ve sülfatlar içermeyen) ve cilt tipine uygun bir temizleyici ile cilt temizlenerek dermaroller için hazırlanmalıdır.
  2. Dermarollerdan sonrası: Cildin kolajen üretimi tetiklenirken dolgunluk, elastikiyet kazandırılması amacı ile saf Hyaluronik Asitten oluşan CYRÈNE  Epidermal Matrix Age Defying Serum uygulanmalıdır.
  3. Kaçınılması Gerekenler: Dermarollerın hemen öncesinde veya sonrasında Retinol veya AHA'lardan kaçınılmalıdır. Eğer AHA veya Retinol içerikli ürünler kullanılmak istenirse bir-iki gün geçmesi gerekir. Dermaroller uygulanan gün makyaj yapılmamalıdır.

 

Dermaroller hangi sıklıkta uygulanmalıdır?

Uygulama sıklığı aşırıya kaçılmamalıdır. Abartı uygulamalar ciltte yaralara ve pigment düzensizliklerine neden olabilir. Bu nedenle cilt bakım rutinine haftada 1 defa ilave edilmesi idealdir.

Cilt bakım rutini konusunda yardıma ihtiyaç duyarsanız WhatsApp Destek ile bizimle iletişime geçerek uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.