Sonbahar Cilt Bakımı

Her mevsim geçişinde yeni mevsime uyum sağlamaya çalışırken cildin de ayarları bozulabilir. Yaz mevsimi biterken ve sonbahara adım atarken ciltte kuruma,  soyulma, pullanma, mat görünüm, sivilcelenme gibi farklı endişeler gelişebilir. Özellikle sonbahar mevsimine geçişte sivilcelenmede artış olabilir. Sebebi çok basittir aslında, yaz aylarında sıcaktan dolayı cilt daha fazla yağ salgılamaya alışır, havalar soğumaya başladığında cilt hemen bu duruma adapte olamaz ve fazla yağ salgılamaya devam eder. Yaz aylarında eksfolyasyon yapılmadığı için ve sonbahardaki serin hava dolayısı ile cilt yüzeyinde biriken ve atılmayan ölü deri kalın bir yüzey oluşturur. Sonuç olarak ise salgılanan yağ ve bakteriler cilt altında kapalı kaldıkları için sivilcelenmeye veya sivilcelerde artışa neden olabilmektedir.

Cildin yüzeyi biriken ölü dokudan dolayı kaba, kuru, mat hal aldığı için daha fazla neme ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durumların önüne geçebilmek ve cildin sağlıklı görünümünü sürdürebilmek adına cilt bakım rutininde ufak değişiklikler yapılabilir.

Yazdan sonbahara geçiş sürecinde cilt bakım rutininde yapılması gereken değişiklikler:

Temizleme rutininizi değiştirin: Yaz aylarında sıcaktan dolayı salgılanan fazla yağı ciltten arındırmak için yoğun yapılı sert temizleyiciler kullanıyorsanız sonbaharda yağ salgısı azalacağı için bu temizleme ürünleri artık size uygun olmayabilir, cildi kurutabilirler. Temizleme ürünü olarak nazik yapılı, sert yüzey temizleyicileri içermeyen, kremsi temizleme ürünlerine geçiş yapılmalıdır. AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel sülfat içermez konsantre yapılı, kremsi ve nazik bir formüldür.  Cildi. makyaj kalıntıları, kirlilik ve güneş filtrelerinden arındırmak ve cildi derinlemesine temizlemek için çift temizleme yöntemi uygulanmalıdır.

Tonik adımını ihmal etmeyin: Sonnbahar mevsimine geçişte cildinizin en çok ihtiyacı olan ürünlerden bir tanesi iyi formüle edilmiş, esans ve etil alkol içermeyen bir toniktir. Eğer tonik kullanmıyorsanız cilt tipinize uygun bir tonik seçme zamanıdır. Tonikler temizleme adımından sonra cildi sakinleştirerek anti oksidan desteği sağlar, cildi nemlendirici için hazırlamaktadırlar. Tonik uygulamasından sonra cildinize nem aktifleri açısından zengin serum ve nemlendiricinizi uyguladığınızda nem cildinize kilitlenir ve cildiniz neme doyar.

Advanced Oil Control BHA Facial Toner yağlı, karma, hassas ve geniş gözenek ve siyah nokta endişelerine sahip ciltler için uygundur.

6% Glycolic Probiotic Daily Smoothing&Toning Solution probiyotik ve Glikolik asit içeriği ile benzersiz bir formüldür. Cilt bariyerini dengeleyerek cildin ideal pH'ını korumasına yardımcı olur. 

Daha yoğun yapılı nemlendiriciler tercih edilmelidir: Yaz aylarında nemlendiriciye bile ihtiyaç duyulmazken veya çok hafif yapılı serumlar yeterli olurken sonbaharda havalar serinlemeye ve soğumaya başlarken nem kaybını önlemek için biraz daha yoğun yapılı ve özellikle Hyaluronik asit içerikli nemlendiriciler tercih edilmelidir.

Özel Probiyotik teknolojisi ile formüle edilen Equo-Librium Skin Rescue Moisturiser With Probiotic Technology cilt bariyerini güçlendirerek cildin negatif dış şartlara karşı kendini savunmasına yardımcı olur. Cildin onarım ve yenilenme süreci boyunca cilde destek sağlar. Sağlıklı, neme doygun, ipeksi ve serbest radikal hasarlarına karşı korunan bir cilt sağlar. 

Oil Free Skin Balancing Aqua Gel Moisturiser cildi sakinleştirici özlerin yanı sıra zengin besleyici aktifler ile yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiştir. Sebum üretimini düzenlemeye yardımcı olan, fazla sebumu absorplayarak cildin parlamasını önleyen ideal bir formüldür. 

 Gündüzleri cildinizi geniş spektrumlu güneş koruyucu ile güneş ışınlarından korumalısınız: şaşırtıcı gelebilir fakat en fazla güneş hasarının meydana geldiği aylar sonbahar ve ilkbahardır. Havaların serinlemesi ile güneş ışınlarının etkisini yitirdiğini düşünürüz fakat bu doğru değildir. Sonbaharda UVB ışınları (yanma ve bronzlaşmanın meydana gelmesini sağlayan ışınlardır) zayıflamış olabilir fakat UVA (erken cilt yaşlanması ve cilt kanserine neden olan ışınlar) ışınlarının gücünde herhangi bir değişiklik yoktur, UVA ışınları Ağustos ayındakinden farksızdır. Geniş spektrumlu (hem UVA hem UVB koruması olan) güneş koruyucu ile cildin güneş ışınlarından yaz-kış korunması gerekir.

Yağsız ve ultra light yapılı Cyrene Invisible Physical Sunscreen geniş spektrumlu ve tamamen mineral filtreler ile zararlı güneş ışınlarına karşı cildi etkili bir şekilde korumaktadır. Beyazlık bırakmaz, hızlıca emilir ve mat bitiş sağlar. Cildi UVA, UVB ve kızılötesi ışınlarının, mavi ışık ve çevre kirliliğinin verdiği zararlara karşı korumaya yardımcı olur. Yeşil çay, licorice (meyan kökü), argan, niacinamide, C vitamini ve diğer bitki ve vitamin türevli antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek cildi negatif çevre koşullarına karşı korumaya yardımcı olurlar.

 Gece bakım rutinine Retinol ilave edilmelidir: yaz aylarında Retinol içerikli ürünlere ara verildiyse sonbaharda tekrar bu ürünler rutine dahil edilmelidir. Yaz boyunca meydana gelen güneş hasarlarının (güneş lekesi, ince çizgiler, kırışıklık, elastikiyet kaybı) onarılması, sonbahar ve kış aylarında yeni hasarlar meydana gelmemesi için cilt bakımında Retinol şarttır. Retinolün cilt hasarlarını onardığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Eğer ilk defa Retinol içerikli bir ürün kullanmaya başlıyorsanız Retinol konsantrasyonu düşük olan bir ürün ile başlamak en doğrusudur. Bunun için ilk adım olarak Retinol 0.05 Serum ile başlangıç yapılmasını önermekteyiz. Cilt alıştıktan sonra Retinol 0.1 Serum'a veya Cyrene Retical Smart CompleX4 Concantrated Serum’a geçilebilir.

 Eksfolyasyon: Yaz aylarında sıcak hava, güneş ışınları, hava kirliliği, klor cilt bariyeri hasarlarına ve cildin hassaslaşmasına neden olmuş olabilir. İlk uygulamalarda eksfolyasyon işlemi çok düşük oranlarda AHA veya BHA içeren ürünler ile başlanmalıdır, kademe kademe AHA ve BHA oranları arttırılmalıdır. Cildin sağlıklı görünümüne kavuşması, mat solgun, lekeli görünümünden arınması için sonbaharda eksfolyasyona başlamak şarttır. Eksfolyasyon işlemi ile cilt yüzeyinde biriken ölü dokular atılacaktır. %2 veya %4 oranında AHA içerikli eksfolyanlar ile günlük eksfolyasyon, %8, %10 veya %15 AHa içerikli ürünler ile haftalık eksfolyasyon işlemleri önerilmektedir. Eksfolyasyon konusunda yardım almak için info@cyrene.com.tr ye mail atabilir ve uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

Cildinizi gözlemleyin ve ihtiyaçlarını belirleyin: Mevsim geçişlerinden bağımsız olarak cildinizi her zaman gözlemlemeli ve ihtiyaçlarını ona göre belirlemelisiniz. Cildiniz ihtiyaçlarını dışa vurmak için mutlaka çeşitli sinyaller vermektedir. Bunlar çok iyi tespit edilmeli ve cilt bakım rutini bunlara göre ayarlanmalıdır. Cildiniz kuruluk, gerileler, sivilcelenme, hassaslık, yanma gibi işaretler veriyorsa cilt bakım rutininizde değişiklikler yapma zamanınız gelmiş demektir. Herhangi bir cilt endişeniz belirmeye başladığı zaman bu endişeye yönelik özel ürünler seçmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Ürünlerin seçiminde ve cilt bakım rutini oluşturmada desteğe ihtiyaç duyarsanız uzman ekibimiz size memnuniyetle destek olacaktır.