Cilt Diyeti Nedir?

Asya dan gelen yeni trend: Cilt Diyeti

Nedir bu cilt diyeti?

10-12 adımdan oluşan Kore cilt bakım rutininin tersine cilt diyetinde cilt bakımı minimum sayıda ürün kullanılarak yapılmaktadır. 

Nasıl yapılır?

Cilt bakım rutininizi belli bir süreliğine sadece temel adımlar olan temizleme, eksfolyasyon, nemlendirme ve güneş koruyucu ile minimize etmektir.

Minimalist trendi ile iyi uyuşan bir cilt bakımıdır. Ayrıca daha az tüketimi teşvik eden sürdürülebilirliğin temelini oluşturmaktadır. 

Kimler için uygundur?

Özellikle hassas cilt tipine sahip olan kişiler veya kolay kızaran cilt tipleri olan kişiler için uygun bir yöntemdir. Minimum ürün kullanılarak yapılan cilt bakımında cilt çok fazla içeriğe maruz kalmayacağı için hassaslık veya kızarıklık meydana gelmeyebilir düşüncesi ile ortaya çıkmıştır.

Cilt diyetine başlamadan önce ürün seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

Minimum ürün ile maksimum etki alınmak istendiği için ilk adım olarak uygulanan temizleme jeli nazik formüle sahip olmalıdır. SLS, SLES, Esans, Etil alkol, boya vb içermemelidir. Cyrène Clinical AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel hem AHA hem de BHA içerir. Bu özelliği sayesinde çok hafif eksfolye etme mekanizmasına sahiptir. Kirlilikler ile birlikte cilt yüzeyindeki ölü dokunun uzaklaştırılmasına da yardımcı olur.  Esans ve boyar madde içermez. Kokusu ve rengi tamamen içerisindeki bitki ekstrelerinden gelmektedir.

Temizleme adımından sonra cilt tipine uygun bir eksfolyan ile cilt düzenli olarak ölü dokudan arındırılmalıdır. Eksfolyan seçim yapılırken cilt tipi göz önüne alınmalıdır. Kuruluk, sivilce izleri, matlık, leke endişeleri olan ciltler AHA eksfolyan tercih ederken yağlanma, sivilce, siyah nokta endişeleri olan kişiler BHA eksfolyanlara yönelmelidir. Her ikisini (hem AHA hem de BHA) içeren eksfolyanlar da tercih edilebilir.

Daily Skin Smoothing & Renewing Treatment 4% AHA Exfoliant , eksfolyan günlük kullanım için özel olarak formüle edilmiştir ve naziktir. Dengeli pH'a sahip ve tamponlanmış olduğu için iritasyonlara neden olmadan ve cilde hasar vermeden günlük kullanıma uygundur. Özellikle leke ve sivilce izleri endişelerinde belli bir süre (2-3 hafta) kullanıp cilt eksfolyasyon işlemine alıştıktan sonra etkili sonuçlar alınması amacı ile yüksek oranda, %10 veya %15 AHA eksfolyanlar da haftalık olarak kullanılmalıdır.

Skin Renewing 2% BHA Serum, içeriğindeki Salisilik Asit sayesinde düzenli ve günlük kullanım ile cilt yüzeyini ve gözeneklerin içini eksfolye ederek gözeneklerin sıkılaştırılmasına ve siyah noktalardan kurtulmaya yardımcı olur. Kollajen üretimini tetikleyici ve Anti enflamatuar özellikleri ile cilt yüzeyinin pürüzsüz ve yumuşak görünüm sağlayarak ciltteki kızarıklıkları sakinleştirir.

Nemlendirici olarak ise probiyotik içerikli nemlendiriciler kurtarıcı olabilmektedir. Özel Probiyotik teknolojisi ile formüle edilen Cyrene Skin Rescue Moisturiser cilt bariyerini güçlendirerek cildin negatif dış şartlara karşı kendini savunmasına yardımcı olur. Cildin onarım ve yenilenme süreci boyunca cilde destek sağlar. Sağlıklı, neme doygun, ipeksi ve serbest radikal hasarlarına karşı korunan bir cilt sağlar. Esans, petrol türevleri, boyar madde ve paraben içermez. Probiyotik teknolojisi ile geliştirilen nemlendiricilerdeki probiyotikler aynı bağırsaklardaki gibi çalışırlar, cilt mikroflorasını düzenleyerek cildin sağlıklı olarak fonksiyonlarına devam etmesine yardımcı olurlar.

Gündüz bakımında ise son adım güneş koruyucu olmalıdır.  Güneş koruyucu olarak hassas ciltler için özel formüle edilen güneş koruyucu kullanılmalıdır. Bu güneş koruyucular %100 mineral güneş filtresi ile formüle edilmektedir. Kimyasal güneş filtreleri, esans, etil alkol, petrol türevleri gibi cilt ile reaksiyon veren ve allerjilere/hassaslığa neden olan içerikler içermezler. Yağsız ve ultra light yapılı Cyrene Invisible Physical Sunscreen geniş spektrumlu ve tamamen %100 mineral filtreler ile zararlı güneş ışınlarına karşı cildi etkili bir şekilde korumaktadır. Beyazlık bırakmaz, hızlıca emilir ve mat bitiş sağlar. Cildi UVA, UVB ve kızılötesi ışınlarının, mavi ışık ve çevre kirliliğinin verdiği zararlara karşı korumaya yardımcı olur. Yeşil çay, licorice (meyan kökü), argan, niacinamide, C vitamini ve diğer bitki ve vitamin türevli antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek cildi negatif çevre koşullarına karşı korumaya yardımcı olurlar.

Hangi Cyrene formülleri cilt diyeti için uygundur?

AHA/BHA Exfoliating Gentle Cleansing Gel

Daily Skin Smoothing & Renewing Treatment 4% AHA Exfoliant

Skin Renewing 2% BHA Lotion Exfoliant

AHA/BHA Daily Exfoliating Cotton Pads

Equo-Librium Skin Rescue Moisturiser with Probiotic Technology

Invisible Physical Sunscreen

Physical Shield Sunscreen

 Sorularınız için WhatsApp Destek ile bizimle iletişime geçebilirsiniz.